Bakırköy Belediyesi tarafından personele yönelik "Afet Bilinci Eğitimi" düzenlendi. Afet öncesi alınan eğitimlerin hayat kurtardığını ifade eden Bakırköy Belediye Başkanı Doç. Dr. Ayşegül Ovalıoğlu, “Olası İstanbul depremini düşündüğümüzde yapılan her iş verilen her eğitim çok önemli oluyor. Bakırköy’de yaşayan her birey bilinçlenene kadar eğitimlerimiz devam edecek” diye konuştu.



Depreme dirençli bir kent oluşturmak amacıyla çalışmalarına devam eden Bakırköy Belediyesi, personeline yönelik "Afet Bilinci Eğitimi" düzenledi. Bakırköy Belediyesi Afet İşleri Müdürü Özgür Kaymakoğlu tarafından verilen eğitimde afetlere karşı alınacak tedbirler anlatıldı. Doğal afetlerde alınan önlemlerin hayat kurtardığını hatırlatan Kaymakoğlu, afet bilinci oluşana kadar çalışmaların devam edeceğini ifade etti.



Önlemler Hayat Kurtarıyor

Afet öncesi alınan eğitimlerin hayat kurtardığını ifade eden Bakırköy Belediye Başkanı Doç. Dr. Ayşegül Ovalıoğlu, “Olası İstanbul depremini düşündüğümüzde yapılan her iş verilen her eğitim çok önemli oluyor. Göreve başladıktan sonra ilk etapta yaptığımız şey Afet İşleri ve Kentsel Dönüşüm Müdürlüklerini kurmak oldu. 37 yıllık bir Bakırköylü olarak burada deprem senaryosunda karşılaşacaklarım konusunda son derece endişeliyim. Bu müdürlüğü kurarak kolları sıvadık. 27 kişilik hafif seviyede kurtarma ekibimiz de mevcut. Afet planımızın olması için on beş mahallemizle beraber koordineli bir şekilde bunların hazırlık çalışmalarını da başlattık. Bakırköy’de yaşayan her birey bilinçlenene kadar eğitimlerimiz devam edecek” diye konuştu. Teorik eğitimin ardından belediye personeline BAKUT tarafından hazırlanan uygulamalı yangın söndürme eğitimi verildi.